Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virág horoszkóp II.

2016.03.08

Virág horoszkóp II.

 

Az év minden egyes időszaka kapcsolatba hozható egy virággal. Minden virágnak más-más tulajdonsága, jellemzője, jelentősége van. A virághoroszkóp segítségével megtudhatod, hogy Te melyik virág alatt születtél, ezáltal többet tudhatsz meg magadról és azokról, akik közel állnak hozzád. Nincs is más dolgod, mint a születési dátumod alapján megkeresni, hogy milyen virág is vagy Te, s máris olvashatod, hogy milyen jellemzőket társít a horoszkóp e virág szülötteihez!

Nárcisz (január 1-10.)


A nárcisz a nyári meleget és a nyitottságot szimbolizálja. A neve ellenére e virág szülöttei őszintén és nyíltan fordulnak a világ felé. Önimádat és formalitás jellemzi. Jobban teszi, ha a hideget kerüli!

Bogáncs (Január 11-20.)


Ez a virág szeret csendben a háttérben meghúzódni, azonban ezzel hívja fel igazán magára a figyelmet. A tendencia azt mutatja, hogy elérhetetlen célokat tűznek ki maguk elé, és ezek megvalósításától általában a legkisebb ürüggyel elállnak. Ez a bizonytalanság könnyen összezavarhat másokat, és ezzel elszalasztják megismerni a bogáncs legfontosabb tulajdonságát: a kedvességét. Egy csodálatos barát és egy olyan családtag, akinek a támogatására mindig lehet számítani. Egy etikus és keményen munkás. Az, hogy erősen a munkájára fókuszál, könnyen vezethet ideges, feszült magatartáshoz és egészségügyi problémákhoz.

Sárga szalmavirág (Január 21-31.)


Szerény, de lelkiismeretes és követi a legújabb divatot. A sárga szalmavirág eleganciája másokból féltékenységet válthat ki. Mégis elég kitartó, hogy minden akadályt legyőzzön és győzelmet arasson az őt becsmérlők fölött.

Fagyöngy (Február 1-10.)


A fagyöngyöt ragaszkodó és általában könnyen felülkerekedik a nehézségeken.

Amennyiben nő az illető, akkor szereti a kockázatot, a veszélyt és olyan csábereje van, hogy attól a leghűvösebb tárgy is elolvad.

Ha férfi született ebben az időszakban, akkor a fitneszbe és a sportba kell invesztálnia magát, hiszen ez az, ami számára megteremti a testi és pszichológiai egyensúlyát és egészségét.

Oleander (Február 11-19.)


Ha nő, akkor egy egyszerű, szerény szépség. Ne próbáld meg az első találkozáskor megérteni, kiszámítani, mert nem lehet! Ugyanis akkora belső ereje van, hogy leküzdhetetlen ellenállást mutasson, ha éppen válogat.

A férfi nem éppen a csábos pillantások mintaférfija. Azonban egy hihetetlenül kemény munkás, aki sohasem tűnik fáradtnak.

Mimóza (Február 20-28.)


Mint a virág, úgy az ebben az időszakban születettek is elég érzékenynek számítanak. A mimóza attól szenved a legjobban, ha közreműködését nem értékelik megfelelően. Másrészről kemény munkával keresi a kenyerét és gyakran vállal áldozatot a csapat javára. A mimózának lassítania kell a tempóján, mert az könnyen szívrohamot, vagy gyomorfekélyt idézhet elő.

Pipacs (Március 1-10.)


A pipacs szépsége és illata érzelmeket árasztanak. Könnyű a pipacs bizalmába férkőzni, de az ragaszkodásától megszabadulni, majdnem lehetetlen. Mindazonáltal a pipacs útja tele van veszélyekkel, gondokkal van kikövezve, ezért a pipacsnak kötelessége, hogy higgyen magában, hiszen csak így tud sikeres lenni. Étrendjében a hús alapú ételeket csökkenteni kell és több friss zöldséget kell fogyasztania.

Liliom (Március 11-20.)


Finom báj és mély érzelmek jellemzik. Ez a virág csak éjféltájt nyílik ki igazán. Flörtölhet, szerepet játszhat, megtévesztheti, becsaphatja az embereket, de azért mindig tudja, hogyan találhatja meg a saját boldogságát.

 

Gyűszűvirág (Március 21-31.)


Bár ez a virág egy jellegtelen, szürke virágnak mondható, mégis szülöttei meghatározó, magabiztos személyiségek. Elméjükre azt lehet mondani, hogy egy számítógép gyorsaságával és pontosságával vetekszik, még a legnagyobb zűrzavarban is képesek megtalálni a logikus megoldást. Minden helyzetben van valami ötletük, de ez idővel az idegeiket megviseli. Közös jellemzőjük, hogy érzékenyek a fejfájásra.

Magnólia (Április 1-10.)


A hiúság és a vágy, hogy mindig felülemelkedjenek mások felett a magnólia legjellemzőbb vonásai. Azonban társadalmi helyzete bizonytalan lehet, és nagyrészt ennek köszönhető, hogy képtelen meghallani mások segítő tanácsait. Nemesség jellemzi.

Hortenzia (Április 11-20.)


Együtt érző, nagylelkű és képes hihetetlenül gyorsan elkölteni a pénzét. Ez a szertelen költekezés és a bőkezűség arra késztethet másokat, hogy pénzt csaljanak ki belőle.

Dália (Április 21-30.)


Minden helyzetben az arany középutat keresi. A dáliának gondosan és reálisan kell felmérnie a képességét és konkrét terveket, döntéseket kell hoznia. Nem érdemes túl sok tőkét a sorsnak áldoznia, hiszen ez végzetesnek bizonyulhat mind a hivatásban, mind pedig a magánéletben.

Gyöngyvirág (Május 1-10)


Őszinte és védtelen, s ez által könnyen sebezhető is. A nőnek szüksége van egy hű, odaadó védelmezőre (mint a bogáncsnak). Bár a gyöngyvirág jól végzi a munkáját, a túl sok ambíció ártalmas lehet.

Portuláka (Május 11-21.)


Bizalmatlan, óvatos, a szerelemben mindig attól fél, hogy a másik fél megcsalja. Ezért nem könnyű kijönni vele mind a munkában, mind pedig a magánéletben. Ezért különlegesen kell bánni a portulákával.

Kamilla (Május 22-31.)


Nem könnyű megállapítani a kamilláról a párkapcsolatában, hogy nagyon szerelmes, vagy csak színleli a vonzalmat a másik iránt. A vonzó személyisége ellenére kétszínű és érzéketlen is lehet, miközben midig próbál felülemelkedni a versenytársain.

Harangvirág (Június 1-11.)


A legkonzervatívabb virág. Ha valamilyen változást észlel, lehet az bármennyire is csekély, azonnal kétségbeesik. A harangvirágnak egy egészséges otthonra és erős családi kötelékekre van szüksége. Szereti a vonatokat, viszont a repülőket utálja.

Százszorszép (Június 12-21.)


Se nem különösen bátor, se nem kifejezetten romantikus alkat. Hajlamos arra, hogy szégyenlős, csendes, gondoskodó és figyelmes legyen, miközben jobban szeret a háttérben szemlélőként meghúzódni, mert az eseményekbe belefolyni. Mégis a százszorszép figyelemre méltó eredményeket képes elérni.

Tulipán (Június 22-Július 1.)


Egy igazi Don Juan. Gondtalan és javíthatatlan.

Ha nő, akkor egy energetikus, életerős egyéniség, akinek mindenről megvan a véleménye, és ezt hangoztatja is. Szinte lehetetlen őt arra kérni, hogy hibáját, vagy gyengeségeit vallja be.

Tavirózsa (Július 2-12.)


Ez az egyedülálló virág egyesíti a levegőt, a földet, a vizet és egy olyan sokrétű személyiséget eredményez, aki képes otthon érezni magát mindenhol. Az akadályokat általában könnyedén veszi.

Ibolya (Július 13-23.)


Ez a virág mindig felhívja magára a figyelmet. Gyakran megbújik az árnyékban, hogy kivárja az ő idejét, és ha eljön az a pillanat, akkor felszínre jön és átveszi a ,,hatalmat".

Illatos vadrózsa (Július 24-Augusztus 2.)


Ez egy tüskés virág, csupasz kézzel nem tanácsos megfogni. Jobban megnézve a tüskék a védekező rendszerének a részei. Igyekszik megvédeni magát a bizonytalan világtól.

Napraforgó (Augusztus 3-12.)


Otthona a nap alatt van, a nap lételeme. A sikerek nem vakítják el, a konfliktusok nem gátolják. A napraforgó mindig a nap irányát követi.

Rózsa (Augusztus 13-23.)


A virágok királynőjét, a rózsát mindenki irigyli. Intrikákkal és tervekkel akarják kiütni a nyeregből, de az érinthetetlen marad. Mindazonáltal különös gonddal kell figyelnie az egészségére és a túlterhelést mindenáron kerülnie kell.

Szarkaláb (Augusztus 24-Szeptember 2.)


Aszkéta. Számára ez egyszerű és természetes, éppen ezért megköveteli ugyanezt a többektől. Sajnos elég gyakran ő a bűnbak mások hibáiért.

Szegfű (Szeptember 3-11.)


Nem könnyű még egy olyan egyenes a személyisége és motivációi annyira egyszerűek, mint a szegfűnek. Emiatt sokan neheztelnek rá. Hihetetlenül makacsul tud viselkedni, ha a tények nem őt igazolják. Mindig az igazságot keresi.

Őszirózsa (Szeptember 12-22.)


Az őszirózsa színt és hangulatot visz a szürke, lehangoló őszbe. Mint egy csillag az éjben, áttöri a csendet, az egyhangúságot. Nem szabad őrültség, hanem irányított boldogság. Beosztottai és felettesei egyaránt nagyra becsülik.

Hanga (Szeptember 23-Október 3.)


Divatos és irányítható személyiség. A hanga tisztában van saját képességeinek értékeivel, egy olyan igaz barát, aki támogatja és törődik barátaival.

Kamélia (Október 4-13.)


A vonzó külső bátor természettel párosul. A kaméliának művészi hajlamai vannak, valamint erőteljes képzelőerővel rendelkezik.

Orgona (Október 5-23.)


Az orgona a frissesség, ártatlanság és az örök ifjúság szimbóluma. Célorientált személyiség, melyhez megvan a megfelelő kitartása. Boldog, ha másokon segíthet. A legjobb, ha az irigy munkatársakat és azok szóbeszédeit figyelmen kívül hagyja.

 

Frézia (Október 24-November 2.)


Merész, makacs és kitartó természet, még akkor is, ha ezzel felesleges fájdalmat okoz. A frézia sok embert elvarázsol, és hajlik arra, hogy ezt a varázsát ki is használja főként a hivatásában.

Orchidea (November 3-12.)


Az orchidea egyszerre titokzatos és rejtélyes. Kétkedése sok problémának a forrása, nemcsak másokkal, hanem a feletteseivel szemben is bizalmatlan. Mégis elegendő kitartása van ahhoz, hogy a problémáit legyőzze.

Bazsarózsa (November 13-22.)


Egészsége miatt biztosan nem kell aggódnia, ugyanis mindenfajta külső nyomásnak ellenáll. Nagyobb önuralmat kell gyakorolnia, különösen, ha másoknak személyes terveiről beszél.

Kardvirág (November 23-December 2.)


A nem éppen a legtehetségesebb, de a szerfelett szorgalmas és megbízható emberek születtek ebben az időszakban. A megfelelő felettesek mellett a kardvirág nagy eredményeket érhet el, mindazonáltal alázatos természetét nem veszíti el.

Gyermekláncfű (December 3-12.)


A melegség szimbóluma. Szeret a szabadban lenni. Szüksége van mások figyelmére. Túlzás és túldíszítettség jellemzi, a szakmai feladtok elvégzésében viszont példamutató.

Lótusz (December13-22.)


A tisztaság szimbóluma. Ázsia szerte a lótusz az egyes kultúrákban mást és mást szimbolizál.A lótusznak a gondolkodása és a viselkedése eltér az átlagtól, rátermettségének köszönhetően könnyen megússza a nehéz helyzeteket. Emberi kapcsolataiban sokkal rugalmasabbnak kell lennie.

Edelweiss (December 23-31.)


Az edelweiss, vagy tudományos nevén ,,oroszlán mancs" az egyik legismertebb európai hegyvidéki virág. Színe fehér. A napraforgók családjába tartozik. Aki ebben az időszakban született, egy olyan igaz barát, akinél jobbat kívánni sem lehet. Ha összegyűjtenénk, hogy milyen jellemvonásoktól ,,igazi" egy barát, akkor azon vennénk észre magunkat, hogy az edelweiss-ben ezeket mind megtaláljuk. Mindenek felett megbízható, egy ,,kezes bárány", bár ha nyomás alatt van, elvesztheti a fejét.

 

 
forrás: erzsilapja.hu.